8 d'octubre de 2018

Resum de la III Jornada de Patologia Cutània en Atenció Primària

La III Jornada de Patologia cutània en Atenció Primària,  actualitza coneixements en dermatologia a metges i metgesses de família

La Facultat de Biblioteconomia i Documentació de Barcelona va acollir al voltant de 230 metges i metgesses de família que van participar en la III Jornada de Patologia Cutània en Atenció Primària que va organitzar el grup de Dermatologia de la CAMFiC

La inauguració va anar a càrrec del president de la CAMFiC, el Dr. Antoni Sisó que va agrair l’esforç dels comitè organitzador i científic de la Jornada, mentre que Mireia Serrano, coordinadora del grup de Dermatologia de la CAMFiC va explicar els aspectes més innovadors d’aquest III Jornada, com la realització d’una gymkana d’ITS o un mini concurs de preguntes a través de l’aplicació Kahoot al final de la Jornada.

El Dr. Marc Sagristà va fer la conferència inaugural sobre “El repte de la tricologia en Atenció Primària”,  i que va suposar un repàs en profunditat a totes les patologies vinculades amb la caiguda del cabell, a través de l’exposició de diferents casos.

Seguidament, i de forma paral·lela es van desenvolupar els quatre tallers sobre “Dermatoscopia: tres punt de Soyer per a professionals inexperts” per a metges i metgesses de família poc familiaritzats en dermatoscopia. Un segon taller sobre “Dermatoscopia: claus dermatoscòpiques del melanoma” dirigit a professionals en AP més habituats a l’ús del dermatoscopi. També el taller “Evidències en fotoprotecció: què fem malament?” on es van donar claus diagnòstiques simples a través de casos pràctics. I Finalment, el taller “Gymkana ITS” on els participants, en grups, van anar passant per diferents estacions on havien de resoldre preguntes entorn a un cas clínic. Cada cop que encertaven una resposta rebien una puntuació i un petit premi en forma d’obsequi (un condó). El grup que va obtenir més punts va tenir un premi final, que va ser una Monografía sobre dermatoscopia de l’AMF per cada un dels participants.

Després va venir un merescut descans per fer un cafè, i a continuació es va seguir amb els DERM to TOP10: 10 casos clínics presentats en primera persona i on de forma interactiva amb els professionals es van anar resolent les preguntes claus fins arribar a les conclusions.

La part final es va encara amb una demostració per part dels assistents sobre el que s’havia après durant la Jornada. Un mini concurs a través de l’aplicació Kahoot i que va permetre al guanyador rebre un merescut dermatoscopi.

L’acte de cloenda va servir per fer entrega del premi a la millor comunicació per al projecte “Patología ungueal: no todos son hongos” dels autors: Teresa Rama, Idaira Damas, Sheila C. Mendes, Cristina Farré, Violeta Pérez, Jordi Toló.

Cercador

Cercar