24 d'octubre de 2019

Entrega dels II Premis Sanofi Pasteur - CAMFiC a la innovació en gestió de la vacunació a l'APS 2018-2019 en el marc de la Jornada Vacunes i Profilaxi de la CAMFiC

En el marc de les XVIII Jornada vacunes i profilaxi CAMFiC. Del coneixement a la comunicació, es farà entrega de la segona edició dels  Premis Sanofi Pasteur - CAMFiC a la innovació en gestió de la vacunació a l’atenció primària de salut.

S’han presentat 8 projectes i han estat premiat tres. Els guanyadors es donaran a conèixer en el darrer acte de la Jornada, cap al migdia.

L'objectiu d'aquests premis, que compten amb el suport de Sanofi Pasteur és, segons la Dra. Purificació Robles, coordinadora el Grup de Vacunes i profilaxi de la CAMFiC "conscienciar els professionals de l'Atenció Primària a Catalunya sobre la importància de la vacunació en la prevenció de les malalties infeccioses ".

Les vacunes han contribuït a l'erradicació i l'eliminació d'algunes malalties d'elevada mortalitat en el passat i en aquest moment són, sens dubte, una de les intervencions sanitàries més eficients.

Cada any s'administren a Catalunya més de 3,2 milions de dosis de vacunes a aproximadament un milió i mig de persones, amb cobertures vacunals infantils superiors al 93% en el primer any de vida al 2016. Aquests resultats s'han aconseguit gràcies a la col·laboració de molts professionals sanitaris (metges de família, pediatres, infermeres, epidemiòlegs, preventivistes, farmacèutics, etc.).

No obstant això, s'ha de continuar treballant per augmentar les cobertures vacunals, especialment les de la grip estacional en persones majors de 65 anys ja que, encara que l'objectiu fixat per l'OMS és d'arribar al 75% d'immunització contra aquesta malaltia, a Espanya, aquesta temporada, la xifra no ha arribat al 55%.

Cercador

Cercar