20 de novembre de 2019

Medalla i Placa Josep Trueta al mèrit sanitari a dos destacats socis de la CAMFiC

Tant la Dra. Dolors Forés com el Dr. Josep Davins, han estat guardonats amb la Medalla i Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.  

La Dra. Dolors Forés va ser una de les fundadores de la CAMFiC, societat que va presidir al llarg de 12 anys, des de l’any 2005 al 2017; abans havia estat vicepresidenta entre el 2001 i el 2004. Durant 20 anys va ser cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Costa de Ponent, i professora associada de medicina a la Universitat de Barcelona.  També ha estat representant estatal a l’ EURACT, organisme europeu que s’encarrega d'establir les directrius acadèmiques de la medicina familiar i comunitària tant en el grau com en la formació sanitària especialitzada.

El Dr. Josep Davins, soci d’Honor de la CAMFiC, i membre del grup de treball de Qualitat Assistencial de la nostra societat des de 1997, ha estat guardonat a títol pòstum. Era sub-director general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut, i la seva trajectòria professional sempre va estar fortament lligada a la qualitat assistencial en l’atenció primària.

L’acte d’entrega es farà al Palau de la Generalitat el proper divendres 29 de novembre, i estarà presidit pel M. Hble Sr. Quim Torra, president de la Generalitat.

Les Medalles i Places Josep Trueta es van crear l’any 1998 per commemorar el centenari del naixement del doctor i científic Josep Trueta Raspall.  Aquests guardons al mèrit sanitari tenen com finalitat distingir les persones i entitats que han contribuït a la millora de la sanitat de forma significativa.

Cercador

Cercar