23 de gener de 2020

Entrevista Coordinador del grup de Reumatologia: Francesc Moreno

1.- Com i quan neix el grup de reumatologia de la CAMFiC?

Farà uns 15 anys. Abans, existien varis "grups" que feien docència, però ens vàrem unificar en un sol grup.

2.- Quins són els principals objectius que teniu com a grup?

Sobretot el de la docència. Això requereix que, com a grup de referència, ens anem formant també nosaltres. Un objectiu que sempre queda pendent és el de fomentar la investigació.

3.- Quins són els principals reptes que com a metges de família teniu davant el tractament d'un pacient reumàtic?He vist en alguns estudis que la prevalença està al voltant de l’1'6%-2%. Entenc que no és una alta prevalença però és una patologia que no té cura i molt vinculada amb l'envelliment. Com ho tracteu des de la primària?

Primer de tot, el pacient "reumàtic" pot tenir patologies molt diferents, com ara l'artrosi, l'osteoporosi, patologia de columna lumbar, patologia tendinosa... Segur que la prevalença és molt més elevada que aquesta que comenteu. Respecte dels reptes, sobretot ens preocupa el control del dolor, símptoma principal en totes elles. També és molt important millorar o facilitar la funcionalitat d'aquests pacients. Un dels altres reptes és el de combinar l'avenç tecnològic i farmacològic de la medicina amb els problemes de seguretat del pacient i de l'eficiència dins del sistema sanitari. I tot plegat, provant de fer una medicina més humana i propera a les necessitats dels pacients.

4.-Realitzeu diferents activitats formatives a CAMFiC, bàsicament cursos sobre infiltracions. Em pots dir quins son els objectius formatius que teniu, perquè aquests temes i si teniu pensat incorporar algun altre taller formatiu?

Fem molts més cursos: lumbàlgia, radiologia osteoarticular, exploració física de l'aparell locomotor, artrosi, artritis... De moment, crec que donem sortida a les necessitats formatives dels metges de família.

5.- Finalment, com us ajuda la CAMFiC en la consolidació dels vostres objectius com a grup?

Ens dona el marc organitzatiu i ens afavoreix que la informació arribi tant als metges que necessiten formació com al grup.

Cercador

Cercar