Benvolgudes i benvolguts,

Aquest any el 29è Congrés d’Atenció Primària de la CAMFiC es celebrarà a l’Oest de Catalunya, a Lleida. Des de la Vocalia Territorial ens sentim honorats i estem preparant un programa que ens omple d’il·lusió i que desitgem us engresqui almenys tant com a nosaltres mateixos. .

Amb la participació dels Grups de Treball de la CAMFiC mostrarem la riquesa i polivalència de la nostra especialitat amb tot el rigor científic que caracteritza el treball que fan constantment.

Els dies 5, 6 i 7 d’octubre t’oferirem l’oportunitat d’acompanyar-nos en aquest itinerari científic, que porta el lema: “Estenem Ponts”. Tota una invitació a la generació d’idees, al debat constructiu i a l’aprenentatge i creixement professional que ens són propis.

Així doncs, hem definit 4 línies conceptuals que donen fil argumental al Congrés:

  • · Pont a l’entorn. Pont a tot allò que envolta la salut de la persona i de la comunitat des d’una perspectiva global i planetària
  • · Pont a la Docència. Des del Grau Universitari a la Formació Especialitzada i el Desenvolupament Professional Continuat.
  • · Ponts a les altres Medicines de Família. Veu a les metgesses de família que treballen a les Urgències, Atenció Pal·liativa, salut penitenciària i Gestió sanitària.
  • · Pont al Futur. A la Medicina de Família que vindrà, amb eines diagnòstiques emergents, nous models organitzatius i a la transformació que suposarà la Salut Digital.

Hem buscat un vincle estret amb la Universitat perquè entenem que el nostre futur precisa d’aquesta aliança, i és per això que la seu del congrés és l’edifici transfronterer de la Universitat de Lleida.

Una doble metàfora intencionada: Transfronterer, per adonar-nos que les fronteres no existeixen, i perquè tant professionals com organitzacions les creuem per fer possible l’impensable. Universitari, perquè la medicina de família catalana ha de contribuir decisivament en la transmissió de valors i competències específiques de l’especialitat i de la professió, ja des del grau universitari.

Fruit d’aquest vincle i col·laboració i com a activitat pre-congressual, acollirem la 1ª Jornada CAMFiC i Universitat adreçada principalment a estudiants de Grau de Medicina, a Docents i Col·laboradores universitàries

Volem que gaudiu d’una gran experiència científica i personal, i que deixeu les nostres contrades una mica més savis i amb una recàrrega d’energia. Volem compartir el que estem preparant amb totes vosaltres, així que US HI ESPEREM!!!Mónica Solanes        Eugeni Paredes
Presidenta del Comitè Organitzador.        President del Comitè Científic.