25 de novembre de 2016

143 equips d'atenció primària reben l'acreditació de qualitat amb nota

Veure totes les fotografies de l'acte

Veure totes les fotografies de l'acte

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) va participar el passat 23 de novembre en l'acte de lliurament dels certificats d'acreditació a 143 equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial i gestió que va tenir lloc a l'Auditori AXA de Barcelona.

L’objectiu principal de l’acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l’atenció de salut. En total, s’avaluen 347 aspectes, inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l’equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos.

Dolors Forés, presidenta de CAMFiC, va ser una de les encarregades d'obrir l'acte juntament amb Alba Brugués, presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) i Neus Rams, directora general d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària. Forés, que es va reconèixer emocionada, va recordar els passos endavant que ha fet la primària i va destacar que l'acreditació dels equips denota l'esforç de millora continua dels professionals que hi treballen. «Això significa, que societats i professionals fem un camí comú per millorar l'atenció dels nostres pacients», va afirmar.

El lliurament dels Certificats d'acreditació dels equips d'atenció primària va ser un moment ple d'entusiasme en el que tots els professionals de primària van celebrar amb aplaudiments cadascuna de les entregues als diferents equips que han obtingut aquest reconeixement de qualitat. Fet que va destacar el conseller de Salut, Antoni Comín, que va dir, «l'acte d'avui demostra l'orgull de pertinença de la gent de primària i el gran equip que és. Tenim una atenció primària excel·lent, compromesa i orgullosa, tenim molt guanyat.»

L'any passat es van lliurar les primeres 96 acreditacions, enguany han estat 143, per tant ara ja són 239 els EAP acreditats, es a dir un 66% del total. A partir de l'any que ve l'acreditació serà una condició imprescindible per formar part de la xarxa pública d'atenció primària i s'haurà de renovar cada quatre anys.

Cercador

Cercar