22 de febrer de 2017

Nota de premsa: Les millors Apps de salut segons el iSYScore- 3era edició

L'experiència dels professionals amb la mHealth


- Aquest any es va presentar com a primícia la nova escala iSYScore PRO, una nova eina destinada a avaluar Apps per a professionals.


- Per a l'elaboració del catàleg els investigadors van revisar 318 Apps de salut, d'entre les que van seleccionar 47 en la categoria d'Apps per a pacients i 27 Apps per a professionals. 


Barcelona, 21 de febrer de 2017.- La Fundació ISYS, entitat sense ànim de lucre especialitzada en Salut i noves tecnologies, acaba de fer públic, per tercer any consecutiu, el rànquing TOP20 de les millors aplicacions de salut de 2016. Es tracta d' apps, en espanyol i català i dirigides al públic general ia professionals, que destaquen pel seu interès, utilitat i confiança. La presentació va tenir lloc a la seu de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).


Durant la sessió es va explicar el disseny d'un nou SCORE, el iSYScore PRO, desenvolupat per valorar les Apps dirigides a professionals, gràcies al treball d'un grup d'investigadors, majoritàriament vinculats a l'Atenció Primària, ia la col·laboració desinteressada d'un Panell d'Experts.


L'iSYScore PRO s'ha desenvolupat amb el mateix propòsit que la seva antecessora, que passa a denominar-se iSYScore PAC i que serveix per avaluar Apps per a pacients.


 El iSYScore neix per la falta de barems objectius perquè els usuaris sàpiguen distingir entre una App fiable i una que no ho és i per la demanda social que hi hagi unes bones pràctiques en la comunicació de la salut a internet. Té com a objectiu sensibilitzar qualsevol organització o entintad de la necessitat de seguir unes normes de catalogació, per a les aplicacions puguin ser percebudes com fiables.


 Durant l'esdeveniment, la Fundació ISYS ha lliurat uns diplomes acreditatius a les cinc millors Apps del TOP20:


 Top5 Apps pacients:

1 YoTeCuido Alzheimer
2 Codi infart
3 UrticariApp-Control Urticària
4 Diabetis a la carta BCX Diàlisi 24 hores
5 Nefrodiet

Top5 Apps classics:
1 Social Diabetis
2 MalariaSpot
3 "Cancer.Net Mòbil d'ASCO"
4 Control EM
5 Diari de diabetis mySugr

Top5 Apps per a professionals:
1 EPIC Diabetis
2 GenHem - Genètica Hematològica
2 Fotoskin
3 Prevensuic
4 MPOC Respira
5Espiro


 El catàleg complet està disponible a:  http://fundacionisys.org/es/apps-de-salud/catalogo-de-apps


Fundació ISYS és una entitat que vol contribuir a la millora de la salut a través de la recerca de les millors pràctiques en comunicació d'aquesta àrea en l'àmbit d'internet. Fundada l'any 2013, també ha desenvolupat el projecte XEMIO, una innovadora aplicació per a Smartphone dirigida a persones que han seguit tractaments de quimioteràpia a causa d'un càncer de mama, alhora que desenvolupa una tasca docent, organitza fòrums de debat i actua com consultora especialitzada.


Image title

               

Cercador

Cercar