15 de març de 2017

La CAMFiC a la ponència sobre el Projecte de Llei d’universalització de l’assistència sanitària

Image title

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha convidat a la Societat Catalana de Medicina Familiar i COmunitària (CAMFiC) a participar en la ponència sobre el Projecte de Llei d’universalització de l’assistència sanitària.

Aquest projecte de Llei té com a objectiu assolir definitivament la universalització de l’assistència sanitària de cobertura pública a Catalunya, principi que la CAMFiC comparteix plenament i que el Dr. Josep Basora, membre de la nostra Societat, es va encarregar d'exposar i defensar.

Cal recordar que la universalització de l’assistència sanitària és un deure moral a més d’una obligació com recullen diferents normes internacionals. En aquest sentit, ja l’any 2012 el Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides, va instar a que l’assistència sanitària abastés totes les persones residents, amb independència de la seva situació administrativa. I també el Pla de Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per al període 2016-2020, defineix un sistema sanitari públic, universal, just i centrat en les persones.

Ha estat en aquest marc que el Departament de Salut  ha convocat a diferents entitats de l’àmbit de la sanitat, entre les quals, la CAMFiC, per participar en aquesta ponència sobre l’Avantprojecte de llei d’universalització de l’assistència sanitària.

Cercador

Cercar