27 d'abril de 2017

Cooperació a Bignona

Image titleImage title

"El càlid vent del sud ens porta una més que bona notícia. Com molts sabeu, la CAMFiC, a través del Grup de Cooperació i Salut Internacional i l'associació OUDIODIAL, va col·laborar durant dos anys en el sosteniment del Centre de Salut de Bandiocotong, a Bignona, Casamance (Senegal). Va ser un projecte complex perquè incloïa una maternitat i requeria una coordinació amb l'Hospital de Bignona.


El metge responsable del projecte, Dr. Abdelkader Sarr (a la foto), va fer una gran feina durant el desenvolupament i la implementació de les diferents accions contemplades al programa: l'ecògraf per la maternitat, la casa pel metge, el conveni amb l'hospital, la contractació d'una nova llevadora, buf...! no m'allargo més. Després del tancament del projecte, es va presentar una oportunitat inesperada (un trasllat) i el Dr. Sarr va concursar per l'obtenció d’una de les escassíssimes places de metge pagades pel govern. Per mèrits propis, pel suport d'unes autoritats locals i una comunitat satisfetes amb la seva feina, se li va adjudicar la plaça. Per suposat que des de la CAMFiC el vam recolzar i, en definitiva, la feina portada a terme amb tots nosaltres va parlar molt al seu favor.


Penseu que no és gaire - gens - habitual que un metge senegalès voluntariós i format vulgui quedar-se a Àfrica perquè, per fer el mateix, a Europa guanyaria molt més. Què més puc dir? Què estic contentíssim. Què per això vam treballar. Que dono els bons i mals moments per ben emprats. Que gràcies a tots els que vau ser-hi, des dels membres de Junta fins als residents, a la gent d'OUDIODIAL, als companys de la COCOOPSI i a tots els socis - un a un - que, en definitiva, feu possible que la CAMFiC tingui prou força per moure els petits ressorts del món"

Lluís Valerio

Membre de la CAMFiC

Cercador

Cercar