5 de març de 2018

La XX Jornada de Residents, tot un èxit

El passat 2 de març la seu central de CAMFiC va  tornar acollir la Jornada de Residents de Medicina Familiar i Comunitària que enguany va celebrar la seva 20ena edició sota el lema “De grans residents a millors especialistes” amb gran èxit de participació.

Antoni Sisó, president de CAMFiC, Judit Pertiñez, coordinadora de les UUDD de Catalunya, i Sara Davies, vocal de residents de la CAMFiC van donar la benvinguda als assistents a l’acte inaugural.

La Jornada va comptar amb Begoña Román per la conferencia inaugural que es va centrar en l’ètica al voltant de la Medicina Familiar i Comunitària. La filosofa va abordar tant qüestions d’ètica professional com cívica i institucional, i va recordar que tenir cura del pacient, és tenir cura de la seva integritat bio-psico-social.

Durant el matí els residents van poder assistir també a una xerrada sobre diferents experiències professionals i van poder conèixer, de primera mà, quines sortides els pot oferir l’especialitat, entre altres, i es va fer la presentació de les comunicacions orals seleccionades d’entre les presentades a la Jornada.

Durant la tarda es van realitzar tallers pràctics de dermatoscopia, ecografia, cirurgia menor, i musicoteràpia.

Les comunicacions premiades van ser:

Millor Cas clínic: “Mujer joven con ansiedad y mareos. No siempre es patologia psiquiàtrica” de  Deborah Elisabeth Mendoza. El  Millor Projecte d’investigació va ser per “Estils de vida dels residents de Medicina Familiar i Comunitària” dels autors: Cristina Alonso, María Fernanda Izquierdo, Jaume Rodríguez, Biel Roselló, Albert Xicola i Sheila Cordido. I  el premi al millor pòster es va atorgar al treball:

Importància de la revalorització constant del dolor: lumbàlgia dels residents August Figueres, Alba Estebanell i María del Carmen Rios.

Amb l'entrega dels premis va finalitzar una jornada que va permetre compartir coneixements, escoltar de primera mà experiències d'altres residents, i ampliar objectius de treball futur.

Cercador

Cercar