26 de juny de 2018

Activitat de la vocalia del Maresme

1-L'activitat més important al Maresme és la participació econòmica a la Beca Gonçal Calvo i Queraltó amb 1500€. Beca exclusivament per a treballs d'atenció primària de la comarca del Maresme. La dotació és de 6000 € (compartida amb l'Acadèmia Filial Maresme i el COMB), però sempre és CAMFiC qui normalment entrega el premi. Aquest any ha guanyat el treball (de 6 que es van presentar):

DETERMINACIÓ DE LA PREVALENÇA D'INSUFICIÈNCIA CARDÍACA ASSIPTOMÀTICA, MITJANÇANT LA INCORPORACIÓ DEL BIOMARCADOR BRAIN NATRIURÈTIC PEPTIDE (BNP) ALDIAGNÒSTIC AMB ECOCARDIOGRAMA DOPPLER, EN PACIENTS DE RISC A L'ATENCIÓ PRIMÀRIA

La investigadora principal és: Eva Mª Calvo Martínez, MFiC, metgessa al CAP de Canet de Mar. D'entre els investigadors col·laboradors, l' Eugeni Fernández Mas, MFIC metge de Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar (ABS-Canet de Mar), que és la persona que puja a recollir el premi amb ella.

L'entrega és dins de la XXI Jornada de Recerca Sanitària del Maresme 2018. Acte organitzat el dia 14 de juny per l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears Filial el Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme.

2- També aquest any hem organitzat la II Jornada del Observatori de Medicina Familiar al Maresme, el 12 d'abril de 2018, al centre Cívic Plà d'en Boet de Mataró. Van inaugurar la jornada en Pep Basora (CAMFiC), en Jaume Sellarés (COMB) i Antoni Capdevila (ACMCiB-FM), on el Toni Casanova (metge d'Argentona) i Maria Bartolomé (metgessa de Mataró Centre) van presentar les dades del primer any d'implantació.

3- A nivell institucional el vicesecretari ha assistit a la reunió de patronat de la Fundació Interuniversitària InterActSalut, on cada vegada hi ha més cursos acreditats amb crèdits ECTS i avalats per diferents universitats.

Finalment, també ha assistit a la junta patronal de l'Acadèmia a Can Caralleu.

De moment la seva participació a l’Acadèmia és testimonial.

4- De cara al futur els projectes que es planteja la vocalia són:

  • Mantenir la participació amb la Beca Gonçal Calvo 2019.
  • Sponsoritzar la 3 reunió del observatori.
  • Participar com a representat de l'Acadèmia a l'AQuAS i lligar-ho amb l'observatori del Maresme.
  • Per últim, com que Quim està al grup APOS us  podrà informar en directe amb detall perfectament demà. Ara estem quadrant els  dies que vindran els professors. Haurem de facilitar un taxi per poder-los  traslladar en menys de 30 min entre la seu de l'Acadèmia i la seu del COMB. Els  10 dissabtes de setembre, octubre i novembre, seran jornades molt intenses.
  • A continuació podeu veure algunes fotogràfies de les activitats de la vocalia.

Cercador

Cercar