5 de novembre de 2018

17a edició de la Jornada d’actualització en vacunes de CAMFiC

El passat 29 d'octubre l'Auditori del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona es va omplir per acollir la XVII Jornada d'actualització en vacunes per a l'Atenció Primària que organitza el grup de treball de Vacunes i Profilaxi en Malalties infeccioses de CAMFiC.

Purificación Robles, coordinadora del grup, Joan Lozano, gerent de CAMFiC, i Joan Guix Oliver, Secretari de Salut Pública del Departament de Salut, van donar la benvinguda als assistents en l'acte inaugural. En les seves respectives intervencions, tots tres van destacar la necessitat d'actualitzar coneixements en l'àmbit de la vacunació, i el compromís de CAMFiC des de fa 17 anys, organitzant aquestes Jornades.

L'encarregat de la primera intervenció de la Jornada va ser el Dr. Lluís Urbiztondo Perdices, Cap del Servei de Medicina Preventiva, Subdirecció General de Promoció de la Salut i Agència de Salut Pública de Catalunya que va presentar la nova edició del Manual de vacunacions de la Generalitat de Catalunya. Una nova edició que fa modificacions sobre l'antic Manual i que suposa importants avenços.

Seguidament, la Dra. Cristina Masuet Aumatell, metgessa especialista en medicina preventiva del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Universitari de Bellvitge i professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona va parlar obre la resposta immune a les vacunes. La  Dra. Masuet va exposar les afectacions sobre el nostre sistema immune de les vacunes.

Després d'una petita pausa pel cafè la Dra. Susana Martín Martín, metge de família a Bilbao, membre del Grup de Prevenció de malalties infeccioses (PAPPS) de SemFYC, i membre del Comitè assessor de vacunes d'Euskadi, va centrar la seva exposició en què fer i no fer en vacunes a adults. Un repàs interessant per actualitzar les característiques pròpies de la vacunació en no infants.

Per acabar va tenir lloc un debat sobre la vacunació dels sanitaris, dinamitzat i moderat per membres del grup de Vacunes i Profilaxi en Malalties Infeccioses de CAMFIC. L'objectiu, prendre consciència de la necessitat d'incrementar el percentatge de professionals que es vacunen. En aquest sentit, Guix en la seva intervenció inaugural va recordar que el 2017 el percentatge de sanitaris vacunats va ser d’un 23,22% i va insistir en la necessitat de seguir millorant.

Cercador

Cercar