25 de febrer de 2019

La Fundació La Marató de TV3 passa el relleu als investigadors en càncer

Image title

S’obre la convocatòria d’ajudes a la recerca oncològica d’excel·lència per distribuir els fons recaptats en l’última edició del programa.

A partir d’avui i fins al 19 de març, els investigadors en càncer podran presentar projectes de recerca d’excel·lència a la convocatòria d’ajudes de la Fundació per optar a ser finançats amb els recursos recaptats el desembre del 2018. La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio va aconseguir un marcador rècord el dia de l’emissió, situat en 10.715.430 €, que s’anirà incrementant amb els donatius que arribin fins al 31 de març, quan es farà el tancament definitiu d’aquesta edició.

Els investigadors que treballin sobre el càncer hauran de presentar els seus treballs a través de la pàgina web de La Marató,www.ccma.cat/tv3/marato/recerca/ajuts/, on hi ha les bases i el formulari de la convocatòria, que es fa exclusivament en línia.

Els treballs candidats seran avaluats en un rigorós procés coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació en Salut (AQUAS), en què participaran científics d’àmbit internacional experts en càncer. El resultat de l’avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2018, atenent a l’excel·lència científica dels projectes candidats. A l’octubre, el Patronat de la Fundació farà pública la resolució, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica.

Els treballs premiats els duran a terme al llarg de tres anys equips de centres d’investigació públics i d’entitats sense ànim de lucre. L’any 2024, la Fundació exposarà els resultats obtinguts en un simposi, que representa el retorn a la ciutadania de l’acció solidària demostrada amb el seu donatiu a La Marató. Aquests avenços científics repercutiran en el diagnòstic i el tractament dels pacients, així com en la millora de la seva qualitat i esperança de vida.

Image title


Cercador

Cercar