15 d'abril de 2019

Resum XXI Jornada de Residents al Palau Macaya

El passat 12 d’abril es va celebrar la XXI Jornada de Residents de Medicina Familiar i Comunitària al Palau Macaya de Barcelona. Durant tot el dia els residents de l’especialitat van compartir experiències i van poder assistir a diferents xerrades i tallers. Enguany, la jornada també va comptar amb un espai dedicat als preMIRs.

Antoni Sisó, president de CAMFiC, Judit Pertiñez, coordinadora de les UUDD de Catalunya, Violeta Uriach i Alberto Galdámez, coordinadors de la vocalia residents de la CAMFiC, van donar la benvinguda als assistents a l’acte inaugural.

Julia Barberà Viala, coordinadora del Grup de treball de comunicació i salut de CAMFiC, va oferir la conferència inaugural sobre les claus de la comunicació amb el pacient, “Compassió a la consulta”.

En la primera part del matí els assistents van poder assistir a una xerrada sobre les diferents sortides laborals de la medicina de família (urgències, pediatria, rural, etc.), o a una presentació de Médicos del Mundo sobre la feina a les ONGs, entre altres.

També es va fer una sessió específica pels preMIRs sota el títol "Metge/essa de família d'avui", per aquells metges i metgesses que acaben de fer el MIR, en què joves residents de Medicina Familiar i Comunitària van donar informació sobre l’especialitat i la residència, van compartir la seva experiència personal, i van respondre els dubtes dels futurs i futures MIR.

L’abordatge de la sexualitat a la consulta, el Programa Vasco de Gamma, així com el teatre com a eina recuperadora en salut mental a través de l’experiència de la creació de l’Altre Festival d’arts escèniques i salut mental, van ser els temes que van centrar les activitats de la segona part del matí. També es va poder assistir a la presentació de les millors comunicacions orals. 

Durant la tarda es van realitzar tallers pràctics per millorar habilitats en infeccions de transmissió sexual, infiltracions, ecografia bàsica i triatge en accidents amb múltiples víctimes, aquest darrer impartit en anglès.

La Jornada va finalitzar amb l’entrega de premis a les millors comunicacions, que van ser per al Cas Clínic Edema bilateral: una causa infreqüent, de Marta Pepió Espuny; per al pòster Eritema ab igne por uso de ordenador portátil de Karla Carola Manríquez Ardaya; i pel treball d’investigació Reorganització de la formació continuada en un equip d’atencio primària pel darrer any de residencia de Claudia
Gilart Brunet.

A totes elles, moltes felicitats!!!!

Cercador

Cercar