22 de maig de 2019

La CAMFiC acull l’exposició Photovoice “Una mirada al dolor crònic”

L’objectiu de la mostra ha estat una descripció de l’experiència del pacient amb el dolor crònic no oncològic. Hi ha participat pacients majors de 15 anys amb diagnòstic de problemes de salut relacionats amb el dolor crònic no oncològic de centres de salut de  l'ICS del Raval Sud, Sant Martí, Besòs, La Mina i Fondo de Barcelona, i també de Sant Adrià del Besos i Santa Coloma de Gramenet. 

Es tracta doncs d’un procés metodològic, on han participat membres del grup ATDOM de la CAMFiC i que ha buscat millorar la comunicació entre pacients i professionals, i alhora apoderar el pacient davant  el dolor, afavorint la convivència i acceptació del mateix.

Per això les fotografies, la despesa d'impressió de les quals ha assumit l'àmbit de Barcelona Ciutat de l'ICS,  estan acompanyades de textos dels propis pacients on expliquen com viuen el seu dia a dia amb el dolor. I ens trobem textos com “me gustaría llevar a mis nietos al parque y poder jugar con ellos, pero mi dolor me impide cogerlos en brazos” que explica una àvia, o l’esperança i fermesa en superar el dolor expressat en “hago todo lo possible por evadirlo e intento salir por todos los medios, si hace falta a la luna”

Així, un total de 20 fotografies acompanyades d’un text explicatiu elaborades per 8 pacients anònims estaran exposades al hall de l’auditori de la CAMFiC fins el proper dia 26 de juny.

Cercador

Cercar