21 de febrer de 2020

CAMFiC participa en el Debat organitzat per La Vanguardia, Catalunya Futur

Image title

El dilluns 17 de febrer el Palau Robert de Barcelona va acollir un nou  Debat de Futur que periòdicament organitza el diari La Vanguardia.

Sobre la taula repensar el model de salut en un entorn canviant, amb més població envellida, major cronificació de malalties, noves necessitats comunitàries, la quotidianitat de l’ús de les noves tecnologies, etc.

El debat va permetre posar de manifest les virtuts i mancances del nostre sistema de salut, que, va quedar clar, ha de passar per donar un paper fonamental a l’Atenció Primària.

En aquest sentit, el vicepresident de la CAMFiC, Jordi Mestres, present al debat, va recordar els punts fonamentals del document “Reptes de Futur”  que la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària va elaborar recentment.

En la seva intervenció, Jordi Mestres va destacar la necessitat que els centres d’atenció primària siguin l’equip sanitari de referència dels ciutadans, oferint tota l’atenció que cal a la població, i que aquesta només hagi d’anar a l’hospital on l’atenció primària no pot intervenir.

Posar l’atenció primària al centre, passa també, segons Mestres per incorporar ja l’assignatura de medicina de família a les Universitats, i per dotar de major prestigi i reconeixement l’especialitat de medicina familiar i comunitària.

Podeu veure i llegir el resum del debat a continuació:


Cercador

Cercar