25 d'octubre de 2021

XIX Jornada Vacunes i profilaxi de la CAMFiC

Image title

Aquest 25 d’octubre s’ha recuperat en la XIX la Jornada de vacunes de la CAMFiC l’esperada presencialitat al Col·legi de Farmacèutic de Barcelona.

L’acte inaugural ha anat a càrrec de la Secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, la doctora Carmen Cabezas que ha explicat que per ella sempre és un gust participar en un acte de la CAMFiC perquè considera aquesta Societat, casa seva. Ha agraït als assistents, professionals de l’atenció primària, la gran feina que han fet durant tota la pandèmia per la COVID-19, però especialment durant la campanya de vacunació. 

El Dr. Antoni Sisó, president de CAMFiC que també ha estat a la taula inaugural ha agraït a la Dra. Cabezas la seva presència i ha destacat la seva gran tasca al capdavant de la gestió de la vacunació. També ha ressaltat el paper fonamental que ha fet l’Atenció Primària durant la pandèmia, tot recordant que va ser al primer nivell assistencial on es va fer el primer estudi de zero prevalença o la introducció de l’ecografia pulmonar bàsica per a la detecció de la COVID-19. Finalment, ha advertit als presents que venen uns mesos complicats amb la doble vacunació de la grip i de la COVID-19.

La Dra. Puri Robles, tercera en intervenir a la taula inaugural, com a coordinadora del grup de Vacunes de la CAMFiC, organitzadora de la Jornada, ha comentat els principals temes a tractar durant el matí.

De fet, la primera intervenció ha estat pel Dr. Julià Blanco, investigador línia de Virologia e Immunologia de l’Irsi Caixa, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol que ha parlat sobre la incertesa davant la COVID19 i la immunitat. El Dr. Blanco ha fet un repàs a les diferents vacunes i les seves proteccions. Després ha intervingut el Dr. Nemesio Moreno del Sistema d’Informació de la Generalitat de Catalunya i membre del grup de Vacunes de la CAMFiC, i que ha explicat el perquè i a quins grups d’edat cal posar una tercera dosi de la vacuna de la COVID19. El Dr. Nemesio ha fet un repàs a l’evolució de la pandèmia així com als beneficis de la vacunació.

Després d’una pausa pel cafè ha estat el torn del Dr. Carlos Rodrigo, director clínic i professor titular de pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol que ha parlat sobre les controvèrsies de la vacuna Pneumocòccica Conjugada. Pn15, Pn20?, mentre que el darrer tram de la jornada ha estat per la taula de debat Vacuna inactivada enfront Herpes Zòster. Debat: hi caben més vacunes al calendari? Amb la presència de la Dra. Anna Pilar Javierre del grup de prevenció en malalties infeccioses de la SemFYC, amb el Dr. Pablo Aldaz del mateix grup de treball de la SemFYC i amb el Dr. Lluís Urbiztondo, doctor en medicina i especialista en immunologia i medicina preventiva i salut pública.

L’acte de cloenda ha estat per Ariadna Mas, directora assistencial d’atenció primària de l’ICS i també membre del grup de vacunes de la CAMFiC.

Cercador

Cercar