10 de gener de 2022

Trobada de la CAMFiC amb el diputat Patrick Vignal de l’Assamblea francesa


Image title

Uns dies abans de Nadal, el diputat de l’Assemblea francesa Patrick Vignal, de la circumscripció de Montpellier i del partit “La República en Marxa” presidit per Emmanuel Macron, es va reunir amb membres de la Junta de la CAMFiC.

L’objectiu de la trobada va ser conèixer aspectes del sistema sanitari català i, molt especialment, de l’Atenció Primària; motiu pel qual va voler visitar la CAMFIC com a Societat Científica referent del primer nivell assistencial a Catalunya.

Tres temàtiques van marcar la reunió. En primer lloc, Patrick Vignal es va mostrar molt interessat en conèixer quina es l’organització i la capacitat de resolució de l’Atenció Primària a casa nostra, especialment vinculada a la gestió de les llistes d’espera i la pressió hospitalària i a com evitar-les. En segon lloc, va voler saber com es tracta un tema tant delicat i d’actualitat com la violència de gènere des de les consultes d’atenció primària. I, finalment, un dels temes que també va voler analitzar va ser la connexió social i sanitària: de quina manera des del primer nivell assistencial català es dona resposta a aspectes socials que afecten directament a la salut de les persones. En aquest sentit, per exemple, se li va parlar de la figura del treballador/a social; un perfil professional que la sanitat francesa no té.

De fet, Patrick Vignal va posar de manifest que el sistema d’atenció generalista francès és força diferent del d’aquí. Ells segueixen un model més individualista, mentre que aquí es treballa més en equip. D’altra banda, es va mostra sorprès que per treballar al sistema sanitari públic d’aquí un metge ja llicenciat hagués de fer un MIR. I finalment, va fer saber que a França, on els metges generalistes cobren més que aquí, hi ha mancança d’aquests professionals.

Des de CAMFiC es valora molt positivament aquesta trobada, i el fet que el diputat francès que també s’havia reunit amb el Sindicat de Metges i amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, hagués demanat expressament una trobada amb la nostra Societat.

Cercador

Cercar