21 de juliol de 2022

Els grups de treball al congrés semFYC

Entre el 30 de juny i el passat 2 de juliol els metges de família de tota Espanya van tenir la seva cita anual, de la mà de semFYC, en el XLII Congrés d'aquesta societat mèdica. Aquí us mostrem algunes de les activitats dels grups de treball de CAMFiC que van participar activament en el Congrés.

GdT Atdom

El grup d’Atdom va participar en la Mesa 1: Optimización de trabajo y trabajo compartido, que es va fer el 2 de juliol.

Destaquem la presentació que ens va fer la Laura Carbajo on ens van explicar els ingredients que fan falta per una bona AP!

Va ser una oportunitat per treball social sanitari poder participar en aquest foro.

Image title

GdT TRADOP

Des del grup Tradop es va participar en la creació del grup de treball d'abordatge del dolor persistent de Semfyc. També vam assistir a una ponència interessant sobre dolor persistent i consum de psicofàrmacs.

Per altra banda, la Violeta Ferrer, resident de CAP Larrard, va guanyar el premi a la millor comunicació gràfica.

Image title

GdT HTA

Des del grup d'HTA dos dels seus membres vam participar al grup de la semFYC fent un joc de l’oca d’HTA i una micropíndola sobre tractament antihipertensiu (havent tractat en especial els diürètics tiazídics i els tiazida-like. Adjuntem fotos d'ambdós activitats.Image title

GdT COCOOPSI

Una representació important del grup de treball de Cocoopsi (6 membres del grup) vananar al congrés de la SEMFYC a Sevilla.

Van presentar comunicacions orals i pòsters, així com un debat i una de les membres es va presentar a les beques d'investigació i va guanyar el 2on premi a la millor comunicació oral en treballs d'investigació. També vam participar en algunes de les activitats de gamificació que van estar realment bé.

Alguns d'aquests posters s'anomenen:"Formando a la atención primaria en Mutilación Genital Femenina", "Perdida de memoria" i "¿Se ha vacunado de COVID la población inmigrante en Cataluña como en su lugar de origen?"

La impressió és que es comença a parlar molt de eHealth, noves tecnologies i visites virtuals / en remot, però cal no perdre de vista el que fa que l'atenció primària sigui el que és, i no crear més desigualtats ni perpetuar la llei de cures inverses.

Image title

Comunicacions Orals

VALORACIÓN DE LAS MÉDICAS DE FAMILIA (MF) DE LA IMPLEMENTACIÓN DE UN PROGRAMA DE CRIBADO DE ENFERMEDADES INFECCIOSAS (EI), SALUD MENTAL (SM) Y MUTILACIÓN GENITAL FEMENINA (MGF) EN POBLACIÓN MIGRANTE EN ATENCIÓN PRIMARIA (AP) on l'Ethel Sequeira va ser la segona millor de resultats d'investigació.

Debate

ESALUD: VENTAJAS, INCONVENIENTES Y BRECHA DIGITALA

A semfyc es troben els següents enllaços:

Entrevista https://www.semfyc.es/semfyc-alerta-brecha-digital-determinante-social/ 

Podcast https://go.ivoox.com/rf/89490388

Image title

Image title

Image title

GdT SALUT DIGITAL

Com a metge de MFiC, quina aplicació mòbil (app) he de prescriure als meus pacients per ajudar a autogestionar la seva salut i fomentar canvis en els estils de vida? Totes valen?

Francesc Alòs Colomer- MFiC EAP Passeig de Sant Joan. Grup de treball Salut Digital CAMFIC.

El passat 1 de juliol, dins del programa del 42è Congrés de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) celebrat a Sevilla, el Dr. Francesc Alòs, membre del grup de treball de Salut Digital CAMFiC, va fer una ponència on es van identificar els aspectes claus a tenir en compte alhora d’escollir una app de salut que sigui eficaç i existeixi una adherència “terapèutica” en el seu ús al llarg del temps.

Image title

Cercador

Cercar