27 de març de 2023

El cicle converses CAMFiC s’inicia parlant de lideratge femení

El passat 15 de març es va iniciar un cicle de Converses CAMFiC, un espai que vol ser un punt de trobada per parlar de temes que afecten directament l'àmbit de l'atenció primària de salut.

En aquella primera conversa vam parlar sobre lideratge femení, donat que la medicina és femenina, però som conscients que les dones ocupen pocs espais de lideratge dins la salut. Per això vam reunir a 6 dones metgesses totes elles amb experiència en el lideratge i totes elles amb històries diverses.

Van participar la Dra. Carmen Cabezas, actual Secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i Especialista en Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina Preventiva i Salut Pública; La Dra. Sonia Pérez López, Cap del Servei d’Atenció Primària de BSA i Cap Clínica de l’EAP Martí Julià i Coordinadora del Grup de Treball Gestió Clínica CAMFiC. També va participar la Dra. Laura Conangla Ferrín, directora EAP Badalona, Vocal d’Enllaç de la Junta de la CAMFiC i Referent en Ecografia pulmonar del grup de Treball EcoAP de la CAMFiC; la Dra. Noemí Amorós Parramon, mare monoparental de dos fills, metgessa de família EAP Guineueta i coordinadora del grup de Treball d’Ètica de la CAMFiC; la Dra. Aroa Illa Casarramona metgessa de família i referent clínica a l’EAP Celrà-Sarrià de Ter, vocal Joves Metges de Família de la CAMFiC; la Dra. Esther Limón Ramírez metgessa de família coordinadora docent a l’EAP Ronda de Prim i tresorera de la CAMFiC i la Dra. Blanca de Gispert Uriach, metgessa de família membre dels grups de treball de COCOOPSI, Iniquitats de salut de la CAMFIC i grup de treball d’iniquitats en salut i salut internacional de la SemFYC.

La Dra. Sonia Pérez López ens va delectar amb una mini conferència sobre la feminitat en medicina. Posteriorment, es va iniciar el torn obert de debat on, no només hi van participar les tertulianes, també es va donar veu al públic entre els quals es trobaven alguns membres masculins de la Junta com el Dr. Jordi Mestres, el Dr. Jordi Acezat i el president de la CAMFiC, el Dr. Antoni Sisó. També vam comptar amb la presència de la presidenta de la SemFYC, la Dra. Remedios Martín.

Aquestes converses CAMFiC tenen continuïtat i ja tenim la data de la següent: el pròxim dia 12 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Atenció Primària. Farem un debat sobre Horitzons de la Medicina Familiar i Comunitària a l’espai Jove la Fontana i amb la presència Iona Heath presidenta del Royal College of General Practitioner (2009-2012).

Cercador

Cercar