18 de desembre de 2023

Ens reunim amb el Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya

La reunió del passat desembre va marcar l'inici d'una relació institucional de col·laboració i interacció mútua entre el Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCAT) i la CAMFiC.

La convergència entre les posicions de la CAMFiC, representada pel Dr. Antoni Sisó-Almirall, i el CEMCAT, amb el seu president Jesús Marí-Gorreto, és total. Jesús Marí Gorreto exerceix com a president del Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya. És estudiant de 5è de Medicina a la Universitat de Girona, on la presència de la Medicina Familiar i Comunitària és exemplar, i podria servir com a model a seguir.

El CEMCAT és un consell d'estudiants ben organitzat, amb grups de treball segons àrees d'interès com Salut mental dels estudiants de medicina, debats interuniversitaris, xarxes socials, activisme, feminisme, entre altres àmbits i activitats. A més, disposa d'unes Jornades pròpies periòdiques i posicionaments estratègics acadèmics.


Un dels posicionaments (d'octubre del 2022) és a favor de disposar d'una assignatura pròpia de Medicina Familiar i Comunitària, a més d'incloure un període de pràctiques rurals com a complement al període de pràctiques, o iniciar un contacte precoç (cursos primerencs) amb l'Atenció Primària, entre altres iniciatives.

Aquesta trobada marca l'inici d'una relació institucional de col·laboració i interacció mútua, i esperem que aquesta fructífera relació perduri durant molts anys, contribuint al desenvolupament i millora contínua de l'educació i la pràctica mèdica a Catalunya.

Coneix més sobre el Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya aquí:  https://cemcat.cat/

Image title




Cercador

Cercar