Terminologia de l'educació per a la salut

El passat dijous 30 de novembre, es va presentar Terminologia de l’educació per a la salut, un diccionari en línia que compila una centena de termes d’aquest àmbit, una iniciativa elaborada conjuntament pel Departament de Salut, l’Escola de Salut de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el TERMCAT. La  presentació va ser a càrrec del conseller de Salut, Manel Balcells; el secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila; la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas; la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral, i el director del TERMCAT, Jordi Bover.

Durant l'acte es va dur a terme una taula rodona centrada en l’educació per a la salut i el consens terminològic. En aquesta taula rodona van participar Anna Bocio, de la Subdirecció General de Promoció de la Salut; Carles Blay, de l’Escola de Salut de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; Assumpció Gonzàlez-Mestre, del Programa Pacient Expert de Catalunya; Dolors Juvinyà, de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona; Jordi Mestres, de l’EAP Sanllehy i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària; Raül Porras, del CAP Nova Lloreda 8 i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), i Rafa Ruiz, de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació.

Aquest diccionari és accesible tant des de l’apartat de  Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, juntament amb més de 170 repertoris terminològics d’altres àmbits especialitzats, com des del portal  Terminologia de ciències de la salut – DEMCAT.

Els assistents a la presentació van rebre aquest quadríptic editat amb la terminologia:
https://arxiu.termcat.cat/multimedia/Terminologia_Educacio-Salut.pdf

Image title


.