30 de novembre de 2023

La Violència Masclista es debat a la CAMFiC

Image title

El passat dijous, 30 de novembre per la tarda, la CAMFiC va acollir la Jornada “Violència sexual i atenció primària” organitzada pel grup de Violència Masclista de la nostra Societat.

L’inici va anar a càrrec de Pilar Barbi i Carolina Calero que van presentar l’esborrany del document sobre l’abordatge de la violència sexual a l’Atenció Primària. La Carolina Calero va fer un breu resum dels principals punts d’aquests document, va exposar també aspectes terminològics que fan dubtar al grup (com per exemple si cal anomenar-lo protocol) i va obrir un debat al final de l’exposició buscant aportacions des de l’auditori per tal d’incorporar noves reflexions que permetin millorar el document que encara s’està treballant.

Seguidament va intervenir la Dra. Anna Fàbregas, pediatra i coordinadora del grup EMMA de la Unitat d’Atenció a les violències vers la infància i l’adolescència de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. La Dra. Fàbregas va fer una exposició molt interessant, on entres altres coses, va comentar com haver sofert violència en la infància suposa un estrès tòxic per al cervell i com afecta negativament el seu desenvolupament. Va destacar també que els nens que pateixen violència (si ho expliquen) ho fan majoritàriament a la mare (50%) i després a l’escola (11%), i que el 85% dels agressors son familiars o coneguts.

La jornada va finalitzar amb un agraïment a les assistents per la implicació i valuoses aportacions en els torns oberts de paraules.


Image title


Cercador

Cercar